Nyhetsbrev, hösten 2016

Vi byter portkoder

Efter allt spring i huset under stambytet kommer vi byta ut alla koder till portarna. Du kommer att få separat information om din nya kod i brevlådan.

Välkommen på lökplanteringsfest

På söndagen den 2 oktober kl 11.00 är du välkommen ut på gården för att hjälpa till med att gräva ner vårlökar. Tillsammans går det fort och vi bjuder på kaffe, te, saft och varmkorv.
 

Container för grovsopor vecka 41

Som tidigare år kommer vi hyra en container där du kan kasta grovsopor som inte går att slänga i återvinningen. Den kommer stå utanför tvättstugan vid Gamla Lundagatan. Välkomna till containern följande tider:
Fredag 14 oktober kl 17:00-19:00
Lördag 15 oktober kl 13:00-15:00
Söndag 16 oktober kl 13:00-15:00
 

Tjuvar i farten igen

Vi vill igen uppmärksamma er på att vi ibland får oönskade besök. Om vi alla hjälps åt blir det svårare för tjuven. Så se alltid till så att dörren går i lås ordentligt efter dig, släpp inte in obehöriga personer och polisanmäl alla misstankar om brott. Har du kåpa över låset, använd den.
 

Smörj dina fönster

Beslagen i dina fönster behöver smörjas minst en gång per år för att fungera som de ska. Använd en tunn smörjolja (symaskinsolja). Om du är hyresgäst kommer du få hjälp med detta samtidigt som brandvarnaren sätts upp i din lägenhet. På hemsidan hittar du tydliga instruktioner:

http://leporiden1.bostadsratterna.se/nyheter/fonster-underhall-och-skotselinstruktioner


Belysning på gården

Nu blir det mörkare tider och då är det trevligt med ljus. Vi kommer inom kort att dra ut el från den norra porten (Ludvigsbergsgatan 5-7) i långhuset mot gården, så det blir upplyst även den delen av gården.


Rena och fina gårdar

Var snäll och släng inte fimpar och annat skräp på gården. Tänk även på brandrisken.


Vad händer framöver

  • Laddning av elbilar i garaget
    Nu blir det fler och fler el och hybridbilar. Detta ska så klart uppmuntras och därför ser vi nu över hur vi skulle kunna erbjuda detta i vårt garage.
  • Återvinning av överskottsvärme från Paradiset
    Under hösten kommer vi få tillgång till Paradisets överskottsvärme, som kommer bidra till föreningens uppvärmning.

 

Senaste informationen hittar du på hemsidan

Vi fyller löpande på hemsidan med information. Det går bland annat att anmäla sig till att få nyhetsbrev via e-post. Är det något du saknar är du välkommen att skriva till oss så försöker vi få in det. Styrelsens e-post: styrelsen.brfleporiden1@gmail.com

Adressen till hemsidan: http://leporiden1.bostadsratterna.se/


Vi önskar en fin höst och vi ses till lökplanteringen och vid containern!

Styrelsen, Brf Leporiden 1

 

Skötsel och kontroll av brandvarnare

 

En brandvarnare har en begränsad livslängd. Normalt är den 8-10 år, sen bör brandvarnaren bytas ut. Under tiden måste du kontrollera att din brandvarnare fungerar, byta batteri och rengöra den. För att komma ihåg detta kan du göra tradition av att sköta om din brandvarnare 1:a advent.

Byt batteri

Observera att batteriet i brandvarnaren ofta har betydligt kortare livslängd än brandvarnaren. Normalt räcker batteriet cirka ett år. Det finns även brandvarnare som har inbyggda batterier med 10 års livslängd, där byter man hela brandvarnaren när batteriet tagit slut. Om du redan har en brandvarnare, kontrollera vilken typ du har.

Ha alltid extra batteri hemma. Gamla batterier och kasserade brandvarnare skall hanteras enligt kommunens anvisningar för omhändertagande av elektroniska produkter.
 

Testa din brandvarnare

Innan batteriet är slut ger brandvarnaren ifrån sig korta ljudstötar. Testa ändå brandvarnaren med jämna mellanrum så att du vet att den fungerar. Har du varit bortrest mer än en vecka bör du testa brandvarnaren vid hemkomsten. Glöm heller inte att testa brandvarnaren efter monteringen. 
 
Du kan testa brandvarnaren genom att:

  1. Trycka in testknappen - Då provas larmsignalens funktion.
  2. Blåsa ut rök från ett ljus eller tändsticka mot brandvarnaren. 
    - Då provas att brandvarnaren reagerar på rök.

 

Rengör brandvarnaren

Rengör brandvarnaren genom att torka av den på utsidan och dammsuga den noggrant.

Utöver brandvarnare rekommenderar vi att du har en pulversläckare, brandfilt, storlek 120x180 cm och automatisk övervakning av köksspisen. Det blir en billig livförsäkring tillsammans med din brandvarnare.